ΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΑΡΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ, ΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΤΟ SELF TEST

September 24, 20210

Μια σημαντική εξέλιξη για τους νεαρούς αθλητές έως και 17 ετών προέκυψε τις τελευταίες ώρες καθώς μπορούν πλέον να πάρουν μέρος στις δραστηριότητες των συλλόγων και με self test. 

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο σε ερασιτεχνικές κατηγορίες και για αθλητές έως και 17 ετών, εκτός από τη διενέργεια εργαστηριακών τεστ (PCR και rapid), παρέχεται και η δυνατότητα διεξαγωγής self test παρουσία του υπεύθυνου CΟVID19 της ομάδας ή του προπονητή την ημέρα του αγώνα και κατόπιν υποβάλλεται η σχετική κατάσταση όσων έχουν αρνητικό αποτέλεσμα και μπορούν να αγωνισθούν, στη γραμματεία, από τον υπεύθυνο COVID19 της ομάδας.

*Η δυνατότητα διενέργειας self test στους ανήλικους αθλητές, σε προπονήσεις και αγώνες, θα ισχύει έως και 31/10/2021, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα να ολοκληρώσουν ως τότε τον 4 εμβολιασμό τους.

Μάλιστα υπάρχει και επίσημη ενημέρωση από την ομοσπονδία η οποία αναφέρει:

Η ΕΟΚ δέχτηκε με ιδιαίτερη ικανοποίηση την ανακοίνωση από την Πολιτεία της παράτασης έναρξης εφαρμογής του υγειονομικού πρωτοκόλλου για τις διοργανώσεις των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων (δείτε ΕΔΩ την απόφαση). Μια εξέλιξη προς την κατεύθυνση του να υπάρξει ένα περιθώριο επικοινωνίας μεταξύ Ομοσπονδίας – Ενώσεων – Σωματείων και των νεαρών αθλητών / αθλητριών και των οικογενειών τους, προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη και ασφαλέστερη για όλους δυνατή λύση.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βαγγέλης Λιόλιος, ο οποίος είχε τοποθετηθεί από καιρό θέτοντας ζήτημα βιωσιμότητας των ομάδων, συμμετείχε αυτοπροσώπως στη συνεδρίαση της υγειονομικής επιτροπής (22/09). Εκεί ανέλυσε τα επιχειρήματά του τόσο με την ιδιότητα του γιατρού, όσο και με του ανθρώπου που γνωρίζει με κάθε λεπτομέρεια τις καθημερινές ανάγκες των αθλητικών σωματείων.

Η γόνιμη συζήτηση που έγινε έδειξε ότι υπάρχουν περιθώρια μεταβολής των ισχυόντων, ώστε να ελαφρυνθούν οι απαιτήσεις χωρίς σε καμία περίπτωση να τεθεί σε διαπραγμάτευση η δημόσια υγεία. Κυρίως όμως, δίνει τη δυνατότητα να υλοποιηθεί η βασική μέριμνα της ΕΟΚ, δηλαδή η απρόσκοπτη έναρξη των διοργανώσεων χωρίς να τίθεται θέμα αδυναμίας υποστήριξης της συμμετοχής παιδιών, ειδικά για τις ηλικίες 16-18.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MEET AOK CHANIA

INSTAGRAM FEED

[instagram-feed]